H ThessPress εγραψε – Κλέβει την παράσταση το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού στην Artozyma

Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε και σήμερα τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου πραγματοποιείται 8η »Artozyma». Πρόκειται για τη Διεθνή Έκθεση Αρτοποιΐας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων Εξοπλισμού και Έτοιμων Προϊόντων, η οποία συγκεντρώνει την προσοχή όλων των επαγγελματιών του συγκεκριμένου κλάδου στη χώρα μας και όχι μόνο.

Στο πλαίσιο της Artozyma, διεξάγεται από τις 24 ως τις 26/2 και κλέβει την παράσταση προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών, το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού. Τεχνίτες αρτοποιοί από όλες τις περιοχές της Ελλάδος, φύλακες της  παράδοσης και γνώστες των συνταγών για τη δημιουργία παραδοσιακών Ελληνικών ψωμιών και αρτοσκευασμάτων, μυούν τους επισκέπτες στα μυστικά τους και παρουσιάζουν τα δημιουργήματά τους ώστε να τα γευτούν οι μεγαλύτεροι και να τα γνωρίσουν οι νεότεροι.

Στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού συμμετέχουν ομάδες από τη Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την Πελοπόννησο και τα Νησιά. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να μάθουν πώς φτιάχνεται το παραδοσιακό ψωμί στον Ψηλορείτη, στον Ταΰγετο, στον Όλυμπο, αλλά και στη Σκιάθο, τη Λευκάδα και τη Μήλο μεταξύ άλλων.

Πρόκειται για μια διοργάνωση που έχει στόχο να ενισχύσει την προσπάθεια των παραδοσιακών φούρνων της γειτονιάς ώστε με την ανταλλαγή γνώσεων και παραδοσιακών συνταγών να αυξήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα απέναντι στα ξένα προϊόντα αρτοποιίας βελτιώνοντας έτσι  την θέση τους στην σύγχρονη αγορά του  ψωμιού.

Παράλληλα, μέσα από τη διοργάνωση γίνεται προσπάθεια να αναδειχτεί και η Εθνική ομάδα αρτοποιίας, η οποία θα εκπροσωπήσει την χωρά μας σε διοργανώσεις του εξωτερικού, προβάλλοντας τα παραδοσιακά Ελληνικά προϊόντα φούρνου.

Η βράβευση των θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας με τα βραβεία της γεύσης και της ποιότητας. Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι: Ελένη Ψυχούλη, Ιωάννα Σταμούλου, Γιώργος Παλησίδης, Γεώργιος Μπόσκου και Γιώργος Φασουλάκης.

Close Menu