Ελένη Ψυχούλη

Γεννήθηκε το 1963 στο Βόλο.

Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και στην Ecole Normale του Παρισιού.

Εργάστηκε για 16 χρόνια ως βοηθός του γλύπτη Τάκη, με ειδίκευση στις εκδόσεις καταλόγων και τις δημόσιες σχέσεις.

Έζησε για 10 χρόνια στο Παρίσι.

Μετέφρασε 10 βιβλία από τα γαλλικά για τις εκδόσεις «Λιβάνη».

Το 1999 ανέλαβε την στήλη για το εστιατόριο, «Πείνα» του «Symbol», ένθετου στην εφημερίδα «Επενδυτής». Για 4 χρόνια είχε την ευθύνη της στήλης για το εστιατόριο στο «Κάπα», ένθετου της «Καθημερινής» και για 4 επίσης χρόνια τη στήλη για το εστιατόριο στο εβδομαδιαίο «Down Town» της Imako.  Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της εφημερίδας «Θέμα» έγραφε τη στήλη για το εστιατόριο στο κυριακάτικο ένθετο. Επίσης, είχε την ευθύνη των γαστρονομκών κομματιών στο περιοδικό «Blue» της αεροπορικής εταιρίας «Aegean» και σε όλα τα έντυπα των Ειδικών Εκδόσεων στις εκδόσεις Imako. Εργάστηκε σαν συντάκτης στον «View» της Καθημερινής, και στο «Γαστρονόμο» της Καθημερινής, από την αρχή μέχρι τον Νοέμβρη του 2007. Για 5 χρόνια είχε την ευθύνη όλων των γαστρονομικών κομματιών, των γαστρονομικών ενθέτων και τη στήλη για το εστιατόριο στο περιοδικό «Esquire» των εκδόσεων Imako, καθώς και στο περιοδικό «Nitro». Για 1 χρόνο συνεργάστηκε σαν γαστρονομικός συντάκτης στην free press εφημερίδα «Lifo». To 2004, εργάστηκε σαν γαστρονομικός συντάκτης στο περιοδικό «Ευ Ζην». Tα 4 τελευταία χρόνια εργάζεται ως γαστρονομικός συντάκτης στο περιοδικό «Homme» και στα ειδικά ένθετα της εφημερίδας «Ημερησία». Εργάζεται ως ειδικός συντάκτης στο «Βήμα Γκουρμέ» και ως γαστρονομικός συντάκτης στο περιοδικό «Βημαγκαζίνο», «V men», τα ταξιδιωτικά ένθετα της εφημερίδας «Τα Νέα» και του «Μaison Decoration»  και ως ειδικός συνεργάτης στο περιοδικό «Cook Book», ένθετο στο «Έθνος». Συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με το περιοδικό «Olive» με ειδική στήλη για το εστιατόριο.Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο από τις εκδόσεις «Φερενίκη» με τίτλο «25 σεφ σε 25 λεπτά».

Έχει συνεργαστεί ως μόνιμος συντάκτης στα περιοδικά «Marie Claire», «Maison & Decoration», «Votre Beaute», «Celebrity», «Pink», «Passport», «Grazia» και «Free».

Έχει επίσης προλογίσει βιβλία με θέμα τη μαγειρική.

Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές εκπομπές, στο Σαββατοκυριακάτικο Μαγκαζίνο της ΝΕΤ με θέματα γαστρονομίας το 2005, στη ΝΕΤ και τον ΑΝΤ στη δεκαετία του ’90.

Aπό τον Οκτώβρη του 2010 παρουσιάζει και επιμελείται την καθημερινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Σεφ στον αέρα» και εργάζεται με πάθος για το site της www.pirouni.gr

Close Menu