Βραβεύσεις και έπαθλα

 • 1η Νικητήρια ομάδα 3ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΨΩΜΙΟΥ 2018 :
  Τίτλος τιμητικής διάκρισης «Πρωταθλήτρια Αρτοποιίας Ελλάδος» που θα φέρει μέχρι την επόμενη διοργάνωση και με συμμετοχή τεσσάρων (4) βασικών μελών στην Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας που θα συμμετάσχει σε διεθνή πρωταθλήματα.
 • 2η Νικητήρια ομάδα 3ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΨΩΜΙΟΥ 2018 :
  Τίτλος τιμητικής διάκρισης δεύτερης θέσης στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αρτοποιίας και με συμμετοχή δύο (2) βασικών μελών στην Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας που θα συμμετάσχει σε διεθνή πρωταθλήματα.
 • 3η Νικητήρια ομάδα 3ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΨΩΜΙΟΥ 2018 :
  Τίτλος τιμητικής διάκρισης τρίτης θέσης στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αρτοποιίας και με συμμετοχή δύο (2) αναπληρωματικών μελών στην Εθνική Ομάδα Αρτοποιίας που θα συμμετάσχει σε διεθνή πρωταθλήματα.

Σε όλες τις υπόλοιπες ομάδες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Η βράβευση των ομάδων θα γίνει την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου ώρα 16:30 στο χώρο του διαγωνισμού με παρουσία του κοινού, του φορέα διοργάνωσης, αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των Χορηγών.
Θα είναι αναγκαίο οι διαγωνιζόμενοι των ομάδων να βρίσκονται μπροστά στα εργαστήρια την στιγμή της βράβευσης. Διευκρινίζεται ότι οι ομάδες που συμμετέχουν και τα μέλη τους παραχωρούν στον φορέα διοργάνωσης το αποκλειστικό δικαίωμα της φωτογράφησης και της διαχείρισης του επικοινωνιακού υλικού όλης της εκδήλωσης. Θα χρειαστεί να δοθεί χρόνος στους φωτογράφους να τους φωτογραφήσουν και στα εργαστήρια και κατά τη διάρκεια της βράβευσης.
Ειδικό βραβείο στην παραγωγή: Θα βραβευθεί η ομάδα που στις 4 ημέρες θα έχει πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη παραγωγή. Διευκρινίζουμε ότι η καθημερινή παραγωγή κάθε ομάδας θα πρέπει να είνα το ελάχιστο 15 κιλά για να δίδεται στους επισκέπτες να δοκιμάζουν τα προϊόντα.

Γενικό πρόγραμμα

Ομάδες

Θα υπάρχουν έξι (6) ομάδες από τέσσερις (4) διαγωνιζόμενους η καθεμία, που θα διαγωνίζονται τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης (Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα) : κάθε μέρα θα διαγωνίζονται όλες οι ομάδες, οι μισές το πρωί και οι μισές το απόγευμα. αυτές που θα ξεκινήσουν με την πρωινή βάρδια, την επόμενη μέρα θα διαγωνιστούν το απόγευμα κ.ο.κ. για τις υπόλοιπες μέρες του διαγωνισμού. Σε κάθε ομάδα θα δοθεί ένα νούμερο που θα το φοράει στην διάρκεια του διαγωνισμού και θα αποδοθεί στην έναρξη της εκδήλωσης, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 15:00. θα δίδεται στην διάθεση των ομάδων μία ώρα προετοιμασίας από την προηγούμενη μέρα του διαγωνισμού (17:30-18:30) για να
προετοιμάσουν τα ζυμάρια τους.

Όποιος δεν θα παρουσιαστεί στην ώρα προετοιμασίας χωρίς να έχει ειδοποιήσει την διοργάνωση, θα αποκλειστεί από τον διαγωνισμό. έπιπλέον, οι ομάδες θα πρέπει να προμηθευτούν τα υλικά που δεν υπάρχουν στον κατάλογο της διοργάνωσης, σε κάθε περίπτωση όλα τα προϊόντα θα πρέπει να έχουν την έγκριση της διοργανώτριας αρχής μία βδομάδα πριν την έναρξη του διαγωνισμού (19 Φεβρουαρίου 2018). Κάθε ομάδα θα πρέπει να παρουσιαστεί με δική της ενδυμασία.

Καλούνται όλοι οι διαγωνιζόμενοι στο τέλος κάθε διαγωνισμού να αφήνουν το εργαστήριο και τα εξαρτήματα καθαρά έτσι όπως τα βρήκανε. θα υπάρχουνε ποινές σε περίπτωση που δεν είναι σεβαστά τα ωράρια.
Είναι καλύτερα να καθαρίζετε ενώ δουλεύετε για να αποφύγετε την συσσώρευση σκευών στο τέλος της παραγωγής. την τρίτη μέρα του διαγωνισμού, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2016, θα γίνει η τελετή και η βράβευση των νικητών.

Επαγγελματική Κριτική επιτροπή

Οι κριτές για τον πρωινό διαγωνισμό θα πρέπει να παρουσιάζονται στο τραπέζι της επιτροπής έως τις 12:00, ενώ για τον απογευματινό διαγωνισμό έως τις 17:00 και θα πρέπει να παραδώσουν στον πρόεδρο της επιτροπής την βαθμολογία τους. αν είναι απαραίτητη η συνομιλία κριτή και διαγωνιζόμενου, η διοργάνωση του  πρωταθλήματος θα πρέπει να είναι παρούσα. οι κριτές θα ακολουθούν τα κριτήρια αξιολόγησης του έντυπου βαθμολογίας.

Εγγραφές

 1. Να συμπληρωθεί η φόρμα εγγραφής: Φόρμα Εγγραφής
 2. Να συμπληρωθεί η λίστα υλικών που παρέχονται από την διοργάνωση.
 3. Να συμπληρωθεί το πεδίο σημειώσεις με τα έξτρα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν από τις ομάδες και που θα προμηθευτούν οι ίδιες.
 4. Να επισυνάψετε περιγραφή και ακριβή παρουσίαση των προϊόντων που θα προετοιμάσει η κάθε ομάδα.
 5. Φωτογραφίες ταυτότητας των διαγωνιζομένων

Παρακαλούμε να αποστείλετε έως 31 Ιανουαρίου 2018