Γιώργος Παλησίδης

O Γιώργος Παλησίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Μαγειρική Τέχνη και Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Μετεκπαιδεύτηκε στο Université de Savoie (Γαλλία) και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με Μεταπτυχιακό στο Université de Nice – Sophia Antipolis (Γαλλία) με ειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Τουρισμού, Ξενοδοχείων και Εστιατορίων. Με την εκπαίδευση ασχολήθηκε ως Ωρομίσθιος καθηγητής στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Στα Δημόσια ΙΕΚ έχει διδάξει μαθήματα που αφορούν τις Υπηρεσίες Φιλοξενίας, Catering  και υπηρεσίες Επισιτισμού. Επαγγελματικά είναι σύμβουλος επιχειρήσεων Εστίασης και Φιλοξενίας σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, μονάδες παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων. Παράλληλα είναι ερευνητής γαστρονομίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και  και έχει συγγράψει 3 βιβλία σχετικά με την οργάνωση εστιατορίων: Επιστήμη και Τεχνοτροπία στη Μαζική Εστίαση (620σελ.), Νέα Διατροφικά Πρότυπα (730σελ), Νέα διατροφικά και Γαστρονομικά πρότυπα (250σελ.).

Close Menu