Γεώργιος Μπόσκου

Ο δρ. Μπόσκου Γεώργιος είναι Επίκουρος Καθηγητής Οργάνωσης και Διαχείρισης Μονάδων Διατροφής, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Είναι Χημικός, απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Food Science & Nutrition από το Πανεπιστήμιο Γάνδης του Βελγίου. Είναι Διδάκτορας (PhD) Εφαρμοσμένων Βιολογικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Γάνδης του Βελγίου. Είναι διαπιστευμένος επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων από το IRCA καθώς και πιστοποιημένος εκπαιδευτής από τον ΕΦΕΤ στην υγιεινή και ασφάλεια τροφίμων. Είναι ιδρυτικό μέλος της Διεπιστημονικής Εταιρείας Διασφάλισης Υγιεινής Τροφίμων (ΔΕΔΥΤ) όπου διετέλεσε και αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Είναι επίτιμο μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς». Είναι επίσης μέλος του Τμήματος Τροφίμων της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και του European Federation of Food Science & Technology (EFFoST). Το ερευνητικό και εκπαιδευτικό του έργο εστιάζεται στην ασφάλεια τροφίμων, διαχείριση ποιότητας, την οργάνωση μαζική εστίασης, τη γαστρονομία και culinology.

Close Menu